Topmenu

Functie van squirten

De vrouwelijke ejaculatie (spuitend klaarkomen waarbij er vaginaalvocht uit de vagina komt tijdens een orgasme) heeft een functie.
De functie hiervan is dat de vagina enorm nat wordt.

In de vagina zit een bepaalde zuur (bacterie en/of micro organisme) die de zaadcellen van de man tegen kan gaan. Hierdoor sterven de zaadcellen af.
Doordat er een vrouwelijke ejaculatie ontstaat in de vagina van de vrouw, wordt de vagina als het ware 'gereinigd' of 'opgeschoond'. Het vrijgekomen vocht maakt de vagina ook lekker nat en vergroot de kans op bevruchting.
Dit betekent dat de mannelijke zaadcellen zich makkelijker in de vaginawand kunnen zwemmen naar de baarmoeder om bevruchting te vergroten.
Omdat de vagina natter en schoner is. Liften de zaadcellen mee in het vaginale vocht (kutsappen) tijdens de zaadlozing van de man.

Net zoals een man na veel seks wel klaar moet komen, anders loopt hij de volgende dag met pijn in zijn ballen of onder zijn ballen (prostaat), zo moet ook een vrouw zich van tijd tot tijd volledig kunnen ontladen door spuitend klaar te komen of volledig een natte spoeling krijgen.

Hoe kan een vrouw squirten?